Garnki marmurowe – zalety

Pamiętajmy, że dobre garnki do gotowania to także zdrowe dania. W których garnkach warto gotować? W dobrej jakości naczyniach jesteśmy w stanie przyrządzić obiady smaczne i zdrowe. Nie musimy obawiać się, że danie przypali się lub przyklei do dna garnka. Aby gotowanie było dla nas przyjemne zwróćmy uwagę na kilka cennych wskazówek. Eksperci twierdzą, że dno naczynia jest podstawą. Im grubsze, tym lepsze. Najlepiej oceniane są garnki z wielowarstwowym dnem. Dlaczego? Po pierwsze, będzie nam trudno w takim garnku coś przypalić. Po drugie, wielowarstwowość dna powoduje równe rozprzestrzenianie się ciepła po powierzchni. Klienci doceniają naczynia, które w zestawie posiadają termometr lub wskaźnik temperatury.

 

Rączki i uchwyty także nie pozostają nam obojętne.

Najlepiej wybierać naczynia z uchwytem, który z łatwością dopasuje się do naszej dłoni i nie będzie nagrzewał się podczas gotowania. Tutaj, zdecydowanie sprawdzą się uchwyty drewniane. Nie zapominajmy, aby przy wyborze naczyń do gotowania kierować się także naszym gustem i upodobaniem. Sklepy internetowe oferują szeroki wachlarz kombinacji, począwszy od garnków pojedynczych i kończąc na zestawach. W naszej kuchennej szafce nie powinno zabraknąć cenionych przez gospodynie domowe naczyń marmurowych. Patelnie i garnki marmurowe  posiadają wygodne i miękkie nienagrzewające się uchwyt stylizowane na drewno.
Nadają się na wszystkie rodzaje kuchenek, łącznie z indukcyjnymi.