Patelnie oraz ich zastosowanie
To dzięki odpowiedniej patelni możemy delektować się pysznymi naleśnikami, jajecznicą i makaronem w stylu włoskim. Idealna palenia pozwala na przygotowanie łatwego, szybkiego i samczego posiłku. Czym kierować się przy jej wyborze? Z pewnością powinniśmy zwrócić uwagę na jej powłokę, rozprowadzanie ciepła, grubość, materiał wykonania oraz dno. Najbardziej uniwersalną i wysokiej jakości patelnią jest naczynie z nieprzywierającą powłoką oraz pokrywką wykonaną ze szkła. Powłoka jest odporna na zarysowania i ścieranie. Dzięki temu klienci chwalą ją za możliwość długoletniego użytkowania. Jej zastosowanie jest idealne do smażenia i duszenia różnego rodzaju mięs. W naszej kuchni nie może zabraknąć delikatnej patelni do naleśników.
Jej wygląd często nie zdradza funkcji.
Ta z pozoru cienka patelnia posiada trzywarstwową, nieprzywierającą powłokę. Charakteryzuje się ona wysoką odpornością na ścierania i zarysowania. Wykonany ze stali anty deformacyjny dysk indukcyjny optymalizuje rozkład ciepła, zwiększa odporność dna na deformacje i umożliwia wykorzystanie na kuchenkach indukcyjnych. Patelnia nadaje się do wszystkich rodzajów kuchenek, w tym indukcyjnych. Do grona dobrych naczyń musza dołączyć garnki marmurowe. KINGHOFF patelnia uniwersalna z nieprzywierającą powłoką marmurową posiada wygodny miękki nienagrzewający się uchwyt stylizowany na drewno. Nadaje się na wszystkie rodzaje kuchenek, łącznie z indukcyjnymi. Kobiety cenią ją za opływowy kształt i designerski wygląd.