Garnek rzymski i nasze ulubione dania

Jakie garnki najlepiej sprawdzą się do dań mięsnych? Asortyment jest naprawdę bogaty. Sklepy oferują nam dobre garnki wykonane ze stali nierdzewnej, żeliwne, marmurowe, ceramiczne i emaliowane. Porządne garnki to podstawowe przedmioty, które powinny się znaleźć w każdej kuchni. Różnorodna oferta spełni oczekiwania klientów, którzy kupując naczynia zwracają uwagę na ich kształt, kolor i doznania wizualne. Każdy może dopasować je nawet do kuchennych wnętrz. Nie ma problemu z dobraniem garnków odpowiednich dla kuchenek gazowych, ceramicznych, elektrycznych i indukcyjnych. Ale pamiętaj o sprawdzaniu oznaczeń! Garnki marmurowe i emaliowane możesz używać na wszystkich rodzajach kuchenek, a garnek rzymski, który w ostatnich miesiącach stał się ulubieńcem gospodyń nadaje się tylko do piekarnika.

Mięsa są soczyste i niewysuszone.

Nie musisz martwić się o ewentualne przypalenie potrawy. Warzywa duszone w garnku rzymskim nie tracą swoich właściwości odżywczych. Z kolei garnki marmurowe cenione są za wysoką jakość, która zapewnia komfort i bezpieczeństwo gotowania. Garnek wykonany z wysokiej jakości aluminium z powłoką marmurkową – nie wchodzi w reakcję z żywnością. Idealne naczynie do gotowania, pieczenia, duszenia, smażenia. Według ekspertów od gotowania duszone mięsa najlepiej wychodzą w garnkach z powłoką marmurową lub w garnkach rzymskich.