Czy warto kupić garnki marmurowe?

W czym gotujemy najczęściej? I jakie rodzaje garnków pojawiają się w naszych kuchennych szafkach? Numerem jeden jest tradycyjny garnek wykonany ze stali nierdzewnej ze szklaną pokrywką. Naczynia charakteryzują się uniwersalnym i zarazem nowoczesnym designem. Dno i grubość garnka uchronią przed przypaleniem lub przegrzaniem produktów. Warto dodać, że są energooszczędne. Tego typu garnki nadają się do gotowania na kuchenkach gazowych, ceramicznych, indukcyjnych i elektrycznych. Szklana pokrywka odprowadza parę. Drugą pozycję zajmują porcelanowe garnki, które obecnie przechodzą swój rozkwit w branży AGD.

Kojarzą się z luksusem i wykwintnością.

Ich bogato zdobiony design przyciąga uwagę niejednej pani domu. Do kompletu posiadają szklane pokrywki. Nadają się idealnie do wolnego gotowania zup i zup kremów. Długo utrzymują ciepło potraw. Łatwe czyszczenie zapewnia gładka i nieprzywieralna powierzchnia. Na miejscu trzecim – najczęściej kupowanymi i cenionymi naczyniami są żaroodporne garnki marmurowe. Co je charakteryzuje? KINGHOFF Garnek żaroodporny z powłoką marmurową posiada nieprzywieralną powłokę marmurową, umożliwiającą zdrowe gotowanie. Doskonale utrzymuje ciepło, dzięki czemu jest energooszczędny. Nieprzywieralne wnętrze zapewnia szybkie i równomierne rozprowadzanie ciepła. Pokrywa ze szkła hartowanego z odpowietrznikiem. Bardzo mocny, nieodkształcający się spód. A ponadto, producent dodaje w zestawie nakładki materiałowe na uchwyty chroniące przed poparzeniem.