Garnki marmurowe, dlaczego warto je mieć?

Garnki do gotowania możemy wybrać tak, aby pasowały do kuchennych wnętrz, mieściły się w naszych szafkach i zmywarkach. Jakość jest najważniejsza, dlatego też zwracajmy uwagę na materiał z jakiego zostały wykonane garnki do gotowania. Przede wszystkim tworzywo powinno być odporne na wysokie temperatury i zarysowania. Dobrej pani domu zależy także, aby naczynia były przystosowane do zmywarek i łatwe w utrzymaniu czystości. Do najczęściej kupowanych garnków zaliczamy garnki aluminiowe. Wartym zapamiętania jest fakt, że tego typu naczynia pozbawione powłoki teflonowej lub ceramicznej przewodzą szkodliwe substancje dla organizmu ludzkiego. Lepszym wyborem będą garnki z powłoką marmurową.

Różnego rodzaju  mięsa nie będą przywierać ani przypalać się.

Idealnie nadają się do powolnego duszenia i gotowania potraw mięsnych. Bardzo często sprzedawcy dodają do zakupów nakładki materiałowe na uchwyty chroniące przed poparzeniem. Garnki marmurowe posiadają nieprzywieralną powłokę marmurową, która umożliwia zdrowe gotowanie. Garnki są energooszczędne i doskonale utrzymują ciepło. Szybkie i równomierne rozprowadzanie ciepła umożliwia nieprzywieralne wnętrze. Pokrywy zostały wykonane ze szkła hartowanego z odpowietrznikiem. W trosce o zdrowie klientów produkty posiadają certyfikaty oraz informacje z czego zostały wykonane. Wysoka jakość zapewnia komfort i bezpieczeństwo gotowania. Garnki są wykonane z aluminium, najczęściej występują w kolorze czarnym. Powłoka jest marmurowa. Producent nie ma przeciwskazań do mycia naczynia w zmywarce. Garnek nadaje się do gotowania na kuchence indukcyjnej.